вторник, 17 апреля 2012 г.

Сенатори-республіканці заблокували президентську ініціативу щодо збільшення податкової ставки для багатих американців, відому як "правило Баффета", передає РБК-Україна з посиланням на Reuters.


Пропоновані поправки включали підвищення податкової ставки до 30% для громадян з доходом понад 1млн.долл.


Ініціатива, що просувається демократами, не набрала необхідних 60 голосів і не буде подана як законопроект, який би дозволив збільшити доходну частину американського бюджету за рахунок зборів з більш багатих. Політологи, які спостерігали за процесом, відзначають, що в першу чергу ініціатива була приречена на провал з політичних причин. Настільки значний "подарунок" серйозно б зміцнив позиції президента-демократа Барака Обами, який має намір зайняти Білий дім на другий термін. У свою чергу опозиція робила наголос на тому, що збільшення податків для багатих відлякає підприємців, що спричинить за собою скорочення робочих місць і зниження загального обсягу надходжень.


"Правило Баффета" отримало свою назву після того, як медіамагнат і фінансист Уоррен Баффет запропонував підвищити ставку податку для більш заможних американців. "Я плачу менше податків, ніж мій секретар", - говорилося в його звернення. Податок для представників середнього класу в Америці становить 20-25%, в той час як деякий заможні громадяни віддають від 15-17% свого доходу на користь держави.


Нагадаємо, що уряд України також пропонує  встановити спеціальний податок на розкіш.

Комментариев нет:

Отправить комментарий